• Tips voor het hospiteren

  Door Teun Bijman en Roos Vonk

  Vertel iets over jezelf

  Bereid jezelf voor dat je je gaat verkopen.

   

  - Bereid voor wat je graag benadrukt. Je hoeft niet te liegen of slijmen, maar je kunt er wel voor kiezen bepaalde zaken te accentueren.

  - Vertel waarom je doet wat je doet, niet alleen wat je doet.

  - Zoek raakvlakken tussen jou en de huisgenoten. Dat kun je vooraf doen, bijvoorbeeld met hulp van Facebook.

  - Ben je bewust van de eerste indruk. Kom op tijd, geef iedereen
  een hand, maak oogcontact en probeer niet te gespannen te zijn (onder meer door te glimlachen).

  - Maak contact met de huisgenoten, al voordat de kennismakingsrondes beginnen. Ook zij zijn dan meer zichzelf. Misschien kun je er al één overtuigen dat jij zijn of haar huisgenoot moet worden.

   

  1. Verkoopmoment.
   Wees je ervan bewust dat de hospiteeravond hét moment is om jezelf op een goede manier neer te zetten. Daar aanwezig zijn, een biertje drinken als ze ernaar vragen, jouw huidige woonplaats, studie en lievelingskleur opnoemen en weer weggaan, levert je geen kamer op. Je moet je onderscheiden en een klik met de huisgenoten hebben. Je wilt dus een gesprek met ze voeren en vragen uitlokken.
  2. Oefenen.
   Bereid je van te voren goed voor en bedenk hoe je iets over jezelf vertelt, wat mensen willen horen en hoe je het kunt vertellen. Oefen met je ouders of vrienden hoe je jezelf voorstelt en bezoek eens een hospiteeravond om ervaring op te doen.  Je hebt niets te verliezen. Leer ervan door achteraf te kijken naar hoe het ging, hoe het werkt en hoe je zo’n avond de volgende keer beter door kan komen.
  3. Laat je niet intimideren.
   Het is niet zo dat degene die het meest zegt en de hele tijd het gesprek naar zich toetrekt, ook degene is die de kamer krijgt. Ik weet uit ervaring dat dit juist heel irritant kan zijn voor bewoners, want die willen ook andere hospitanten spreken.
 • Shop Now

  Check out our products.

 • A Heroic Section

  Introduce your product or service!

All Posts
×